Veel gestelde vragen

Doet aanbrengen van permanente make-up pijn?

Nee. Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur waar uw specialiste mee werkt en verdoving met crèmes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

Voor wie is permanente make-up?

Voor bijna iedereen. Voor vrouwen en mannen; voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen, kortom, permanente make-up is geaccepteerd door elke bevolkingsgroep.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Over het algemeen blijft permanente make-up altijd zichtbaar. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft ondermeer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Ik kan u hierover uitleg geven.

Als ik mijn permanente make-up het niet mooi vindt, wat dan?

Dit is nog niet eerder gebeurd. Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoekt we samen de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken van mijn permanente make-up?

Nee. Ik heb de keuze uit meer dan 80 kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat ik een speciale opleiding heb gevolgd over kleurenleer, kan ik u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen na een permanente make-up behandeling?

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Kan ik direct binnenlopen voor een permanente make-up behandeling?

Alvorens ik met een permanente make-up behandeling begin vindt er altijd eerst een voorgesprek met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreken wij samen uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn omtrent permanente make-up contouren. Uiteraard wordt door mij een verantwoord advies gegeven hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make-up kan worden verkregen.

Hoe lang duurt een permanente make-up behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1 tot 2½ uur. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van wat u allemaal gedaan wilt hebben.

Is er speciale nazorg na de permanente make-up behandeling?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn heb ik een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Ik neem neem voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geef u uitleg hierover.

Is het eindresultaat van permanente make-up meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Is permanente make-up veilig?

Ja. Ik werk uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Voor het bedrag dat ik uitgeef aan permanente make-up kan ik heel wat potloodjes kopen!

Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die, voordat u zelf in de spiegel kijkt, uw wenkbrauwen stileert, of uw eyeliner haarscherp aanbrengt? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om u snel bij te werken als u uit de zee of het zwembad stapt? U begrijpt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of contour, het gaat om het totale gemak dat u jarenlang elke dag opnieuw ervaart.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Kan met permanente make-up een ‘tijdelijke’ tattoo gezet worden?

Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de liprand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft een wazige vlek over.